![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki o to kod wyświetlający rekord oraz kod edytujący i nie wiem jak zrobić żeby po kliknięciu w jakiś przycisk mógł edytować wyświetlony rekord
Ktoś pomoże ? lub ma może link do gotowego takiego skryptu który umożliwia edycję rekordów za pomocą PHP byle to było nie przestarzałe ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w czym problem? Update masz. Robisz select danych, wkładasz je do formularza, odczytujesz, update, gotowe.
W miejscu gdzie wyświetlasz id zrób linka w stylu edit=id i poźniej na podstronie edycji
Ten post edytował viking 7.03.2016, 17:30:10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam już wyświetlone dane w formularzu tylko nie wiem jak zrobić się odwołać do tego update.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 9 Dołączył: 16.06.2007 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc tak jak kolega wyżej napisał musisz przekazać jakoś informacje o akcji skoro ją filtrujesz tutaj bo inaczej nigdy nie zostanie ten if spelniony:
<form action="?action=update"> Poza tym ten formularz to chyba nie do tego: Po pierwsze input [html] <form action='?action=update'> </form> -------------------- Odpowiedziałem? Pewnie streamuję http://livecoding.tv/galileoprime.
Chcesz abym odpowiedział właśnie na Twoje pytanie? Napisz do mnie wiadomość prywatną, prócz odpowiedzi możesz zobaczyć jak rozwiązuję Twój problem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:44 |