![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, dziś tez potrzbuje waszej pomocy!
Męczę się dobre 5h i nic nie mogę wymyśleć ![]() Mianowicie, mam taka tabele id | name | price | long | type | startdate | enddate
Z tej tabeli potrzebuj wyciągnąć wszystkie pola, ale tylko wybrane wiersz, które musza spelnic warunki - tylko jeden wiersz o tym samym typie, dacie startu i dacie powrotu -jeżeli warunek wyżej wymieniony został spełniony to dochodzi jeszcze warunke -cena musi być najniższa czyli otput powinien wygladac tak:
Próbowałem juz na wszystki sposoby. distinct, unique, grupowanie, podzapytanie, joiny, contact, lecz nic nie potrafiło mi zwróci wszystkich danych z tabeli i na dodatek, żeby były to ceny najniższe może juz za długo przy tym siedzę i zgubiłem sie w rozwizaniu? Ma ktos jakis ciekawy pomysł? szybko odpowiadam ![]() Ten post edytował RollDev 2.03.2016, 17:05:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:36 |