![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki oto kod:
i chciałbym aby po najechaniu na img dodawało klasę elementowi w linku gdzie jest inny obrazek... Próbuje bawić się parentami, childrenami, ale średnio mi to wychodzi.. Ktoś ma pomysł jak to zrobić ? Tych elementów jest wiele dlatego nie wchodzi w grę dodawanie manualnie klas. Jest jakiś sposób, aby napisać to jeden raz i aby działało to dla wszystkich elementów ? PS. Comandeer nie śmiej się ze mnie ![]() Ten post edytował GodOfPeople 1.03.2016, 17:01:37 -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ew. parent().next() to chyba jest a. Ten post edytował markuz 1.03.2016, 17:19:24 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$.fn.closest AFAIR nie zadziała, bo link jest w innym rodzicu.
Stąd najsensowniej img.parent().next().find (czyli tak, jak markuz podał). Cytat PS. Comandeer nie śmiej się ze mnie Ja mam bekę jedynie z hejterów i całkowitych leniów (chociaż oni to w sumie irytują). Ty się nie kwalifikujesz do żadnej z tych kategorii ![]() -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bez twojego nexta nie dałbym rady
![]()
mówiłem że kombinowałem i przekombinowałem ![]() -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm…
Kod $( 'selektor' ).parents( 'innySelektor' ).find( 'toCoChcesz' ); ↑ Może tak pokombinować? -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:09 |