![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Napisałem kod, którego zadaniem jest wyświetlenie z danego katalogu oraz podkatalogów wszystkich plików. Kod wygląda tak:
Problem jest taki, że po pierwsze ten kod nie wyświetla wszystkiego, a po drugie podczas wyświetlania pokazuje nazwy katalogów, a powinien teoretycznie same pliki. Dlaczego tak się dzieje? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo w echo masz wstwioną nazwę katalogu
![]() Użyj tego: http://php.net/manual/en/class.recursivedi...rator.php#92233 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja dodam, że aby RecursiveDirectoryIterator działał poprawnie (rekursywnie), należy go udekorować obiektem klasy RecursiveIteratorIterator.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież w przykładzie który podałem jest
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrzucenie w echo nazwy katalogu nic nie pomogło i dalej wyświetla nazwy katalogów, a nie powinno, bo jest warunek, który sprawdza czy dana ścieżka jest plikiem czy katalogiem.
Ogólnie nie ważne :-), bo pomogło to co dałeś w linku. Działa szybko i elegancko. Dzięki wielkie :-). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 22:45 |