![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dawno nie miałem takiego problemu jak ten - rotator linkow z priorytetami
Zam załóżmy wyświetlić ustaloną liczbę linków w dowolnym miejscu strony dzięki include'owi. Liczba ta jest regulowana przez osobę kóra jest za to odpowiedzialna. Mam taka oto tabelę w bazie: id|link|url|prior|views views to liczba odslon do konca prior ma trzy wartosci 3 - wysoki 2- normalny 1- niski I mam wylosować np 20 rekordów wraz z priorytetami, tak aby jakoś sensownie to działało i zabieralo jedno wyswietlenie kazdemu rekordowi. Problem nasuwa się gdy brakuje linków o np. wysokim priorytecie i jak nie wiem co począć. Gdyby był jeden link to bym coś począł ale jak to ![]() Błagam pomóżcie. Jakieś zapytania, pomysły, sugestie - cokolwiek - do piątku rano. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
scanner napisal rozwiazanie, a co do tego to rachunek prawdopodobienstwa sie klania
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla jednego linku bez potrzeby UPDATEa w bazie
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2004 Skąd: Żoliborz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Update możesz zrobić tak:
-------------------- Visual Basic - kto by pomyślał :)
|
|
|
![]()
|
|
A mozna jakos wyciganac wszystkie ID z SELECT-a
![]() Wydaje mi się, że 3 SELECT-y są nieuniknione. Już byłbym bliżej. Co samego problemu serwis ma około 45000 odwiedzin miesiecznie. Ten post edytował null 12.01.2005, 09:32:07 -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2004 Skąd: Żoliborz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież po zapytaniu losującym otrzymujesz tablicę. Robisz pętlą zmienną zawierającą id w postaci $id="1,7,3,10";
-------------------- Visual Basic - kto by pomyślał :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:29 |