|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2016 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Mam problem. w PHP dopiero zaczynam. Mianowicie sytuacja wygląda tak. mam dwa pliki: Pierwszy
I Drugi
Pliki PDF się tworzą czyli "FPDF" jest wgrana dobrze na server, problem zaczął się w momencie jak chciałem aby php zaciągało dane z prostego formularza i wklejałą je w miejsce którę sobie życzę ( zaznaczyłem w kodzie.) w miejscu w którym wpisałem kod standardowo był poprostu wpisany text, który później widniał w pliku PDF, chciałem mieć możliwość wybierania treści którą wpisze w dane pola. Czy robię coś źle ? Zapomniałem myślnika ? Czy może kod powinine wyglądać zupełnie inaczej i to źle używam kodów których się nauczyłem ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że |
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2016 Ostrzeżenie: (0%)
|
to jest właśnie tren kod który chciał bym aby był wpisany w pliku PDF.
Jak zrobić aby to działało ? czyli wpisująć w formularzu html/php, dane wpisane wyświetlały się w miejscu które wskazałem ja i ty ? |
|
|
|
|
|
|
Napiszę wprost. Niepotrzebnie używasz ponownie znaczników otwarcia i zamknięcia kodu PHP wewnątrz kodu PHP.
|
|
|
|
|
|
|
|
Napisałem tak
Wyskoczył błąd - Cytat Parse error: syntax error, unexpected 'tekst' (T_STRING) in /ubezpieczenia/wypowiedzenia/formuprosty/skrypt.php on line 17 Tutaj link do skryptu - pod tym linkiem wpisuje zdanie które ma sie pokazać w tamtym miejscu. http://serwer1676608.home.pl/ubezpieczenia...ia/formuprosty/ Dla porównania ten poniżej działa, ale wyświetła treść które jest już wpisana w skrypt z któego on robi plik PDF, ja chce mieć możliwość zmiany tego co wpisuje i tworzenia PDF'ów róźnej treści (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Ten post edytował PawelTka 19.02.2016, 20:01:28 |
|
|
|
|
|
|
Nie przyszło Ci do głowy, żeby wrzucisz $_POST do zmiennej i użyć zmienną?
|
|
|
|
|
|
|
|
Problem polega na tym że jestem początkujący, i nie do końca wiem jak używać niektórych kodów.
Wiem że ty wiesz, prosił bym Ciebie o pomoc w poprawie tego skryptu. Jeżeli temat jest w złym dziale to przepraszam. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 2 Dołączył: 18.05.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Równie dobrze zamiast kodu:
wystarczy
oczywiście bez ponownego używania znaczników otwarcia i zamknięcia. Daje to ten sam efekt co przypisanie do zmiennej, tylko o jedną operację mniej. Ten post edytował ssylwester 19.02.2016, 23:32:03 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 23:13 |