![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Oprocz tego, w pliku index.php mam tez iframe, w ktorym wczytuje zawartosc pliku form.php, wiec po kliknieciu w Submit, widze efekt na biezaco. Czy jest mozliwosc, by zawartosc jednego z text inputow, oprocz wyslania do form.php, byla wyswietlona w pliku w ktorym go generuje (index.php)? Chcialbym by jedna ze zmiennych, pojawiala sie od razu pod formularzem, nie w ramce include. Czyli w skrocie, dwie akcje dla jednego formularza? Pozdrawiam! Ten post edytował Bodyload 17.02.2016, 21:06:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli w skrocie, dwie akcje dla jednego formularza? Nie.Ale można to obejść. W pliku do ktorego odnosi się action z formularzamożesz dalej przekazywać zmienne do pliku z ramką. -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy formularz jest wysyłany do ramki (ma [target]), czy następuje standardowe przeładowanie strony? Bo jeśli operujesz na ramce, to tę zmienną można przecież wyświetlić przez JS przy submicie formularza.
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku do ktorego odnosi się action z formularzamożesz dalej przekazywać zmienne do pliku z ramką. W jaki sposob? ![]() Nie bardzo rozumiem. Moglbym utworzyc w pliku form.php formularz, z input hidden, i zmienna ktora mnie interesuje, ale nadal wyslanie jego do index.php jest klopotliwe, bo wymaga klikniecie submita. A czy formularz jest wysyłany do ramki (ma [target]), czy następuje standardowe przeładowanie strony? Bo jeśli operujesz na ramce, to tę zmienną można przecież wyświetlić przez JS przy submicie formularza. Ma target, nie ma przeladowania strony. Kod <script type="text/javascript"> function sprawdzcene() { var cena = document.getElementById('betrag').value; document.getElementById("polecena").innerHTML = cena; } </script> <input type="text" id="betrag" /> <input type="submit" value="Podlicz" onclick="sprawdzcene()" /> <p id="polecena">ed</p> Nie dziala, poniewaz submit podpiety jest pod form. Ten post edytował Bodyload 18.02.2016, 00:30:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:51 |