![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym się dowiedzieć co mam zrobić, aby zapis, odczyt i edycja zdjęć na cron'ie działała. Tzn. korzystam z procedury: 1. Pobierz plik z podanego adresu 2. Zapisz go na localhost'a 3. Edytuj go skryptem WideImage do ustalonych rozmiarów 1280x720. 4. Zapisz I procedura jest zapętlona na każdy plik z tablicy. Dotychczas korzystałem z WebServ'ie na Windows 10 i wszystko działało. A teraz gdy postawiłem serwer na osobnej maszynie (Lubuntu + Apache + MySQL + PHP + vsFTPd = krok po kroku nie predefiniowany LAMP). Problemem jest, że teraz wywala następujący błąd:
Czy chodzi tu o to że wszystko leci z konsoli a nie z trybu graficznego? Pliki WideImage na pewno są w ustalonych lokalizacjach. Bardzo proszę o pomoc za którą z góry bardzo serdecznie dziękuję. -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Patrz na pierwszy błąd. Nie wiem nie znam się na tej bibliotece ale ten błąd mówi że nie ma rozszerzenia GD na serwerze. Spróbuj zainstalować
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Apache ma swój osoby plik php.ini (i tam pewnie masz włączone rozszerzenie GD), ale skrypty php uruchamiane przez CLI mają inny plik php.ini a dokładnie na większości linuxów możesz go znaleźć w:
Kod /etc/php5/cli/php.ini
Ten post edytował markuz 17.02.2016, 20:05:59 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
od razu sprawdziłem i poleciałem z instalacją:
Obecnie nie wywala błędów. Także bardzo dziękuję za pomoc. W razie czego odkopię temat :-) Ten post edytował d0m1n1k_ 17.02.2016, 20:17:39 -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:52 |