![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam kolejny problem: chodzi o odświeżanie zmiennych a raczej czy w ogóle istnieje taka opcja. Mam plik PHP:
Losuje on co 10 sekund losową liczbę i wrzuca ją do pliku po czym zmienna $liczba zostaje odczytana w kodzie javascirpt: Kod function los(){ var rndNum; rndNum = <?php echo(json_encode($liczba)); ?>; winningNum = rndNum; spinTo(winningNum); }; Problem jest taki, że funkcja nie odświeża zmiennych czyli co 10 sekund nie zostaje przydzielona nowa wartość, która została wylosowana a cały czas jest wartość początkowa. Moje pytanie brzmi czy jest jakaś możliwość odświeżenia zmiennych w funkcji? Próbowałem: Kod setInterval(" los();",15000); Ale to tylko powtarza skrypt w nieskończoność z tymi samymi zmiennymi Oraz wrzuciłem funkcje los do iframe i tam ustawiłem odświeżanie, ale brzydko to wygląda jak co kilka sekund widać, że strona w iframe się odświeża. Jeżeli jest możliwe jakieś rozwiązanie, to z góry dziękuję za odpowiedź! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:54 |