![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem napisać w tym samym temacie, bo cały czas walczę z tym samym problemem, ale wiadomości się scalają i nie jestem pewien czy taka modyfikacja postu skutkuje tym, że będzie on widoczny dla innych jako nowa wiadomość?
Przerabiam M. Lis "Praktyczny kurs PHP5". Wysyłam pliki do serwera i wyskakuje mi błąd: Notice: Undefined index: plik1 in D:\xampp\htdocs\php1\upload.php on line 4 Notice: Undefined index: plik1 in D:\xampp\htdocs\php1\upload.php on line 5 Notice: Undefined index: plik1 in D:\xampp\htdocs\php1\upload.php on line 6 Nieprawidłowy plik. Podejrzewam, że problemem mogą być też prawa dostępu. Tyle, że korzystam z XAMPP i nie wiem czy zmiana praw dostępu na "zapisz" w katalogu poprzez właściwości/zabezpieczenia jest odpowiednie do zmieniania praw dostępu do katalogu? Ale może gdzie indziej jest błąd? PHP.ini sprawdziłem. Skrypt do pobierania plików
Formularz do wysyłania plików |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 20 Dołączył: 19.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
enctype a nie encytype (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw wypadałoby sprawdzić czy plik jest przesłany:
if(isset($_FILES['plik1'])) Ten post edytował Pyton_000 15.02.2016, 10:39:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No, enctype! A kurcze, trzy razy kod sprawdziłem. Swoją drogą tu mi podświetliło błąd, a na notepad++ nie. No nic, głupi błąd, dzięki, bo już miałem resetować windowsa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .
Ten post edytował szachmat 15.02.2016, 12:07:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To przesiądź się na inne bardziej rozbudowane IDE.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:15 |