![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam tabelkę:
Tabelka ładnie mi się wypełnia, chciałbym aby dopiero po zaznaczeniu jakiegokolwiek checkboxa "uaktywniała się" ikonka drukarki, nie wiem jak to zrobić.... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz paskudny kod. Jeżeli w całym kodzie masz tak niewiele zmiennych PHP które chcesz wyświetlić to wystarczy <?php echo $r[0]; ?> a resztę drukować po za parserem PHP.
A co do checkbox - zobacz sobie jquery i funkcje .hide oraz .show. np. tutaj: http://www.w3schools.com/jquery/jquery_hide_show.asp |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chcę śmiecić na forum, załączyłem wyłącznie newralgiczne części kodu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 22 Dołączył: 11.04.2010 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod var checkboxes = document.forms['nazwiskoform'].elements['druk[]']; for(var id in checkboxes){ checkboxes[id].onchange = function(){ document.getElementById("ikona_drukarki").disabled = false; } } Zakładam, że "ikonka drukarki", która ma się uaktywniać to jakiś input, albo button, do którego powinieneś dodać atrybut disabled, np. Kod <button id="ikona_drukarki" disabled>DRUKUJ</button> Jeśli jest inaczej to możesz na przykład dać .style.display = "none";Tylko brakuje sprawdzania w drugą stronę, czyli czy nie są wszystkie odznaczone, ale to już na podstawie tego możesz dopisać. Ten post edytował session 11.02.2016, 22:41:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 00:27 |