![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam w serwisie tabelkę która generuje się z MySQL. W ostatniej kolumnie tabelki mam przycisk, który aktualizuje rekord w bazie Wszystko mi dobrze działa, ale denerwujące jest to że jak zatwierdzam (przy dość długiej tabelce) jeden z ostatnich rekordów to po wysłaniu forma znów jestem na górze strony. jak to poprawić? Ten post edytował krzesik 6.02.2016, 14:23:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 16 Dołączył: 6.06.2014 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to trochę przedzielił inaczej
![]() TD by miało swoje id (id rekordu) i kierowałbym na stronę wykonującą działania na bazie (nie powtórzy się ono przez to przy kliknięciu f5). Po wykonaniu zapytania przekierowałbym użytkownika do strona.php#id i w ten sposób wrócisz na stronę niezauważalnie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam w każdym rekordzie unikalny ID pobierany z bazy jako ukryty parametr. Po kliknięciu w przycisk strona mi się przeładowuje i wykonuje się jedno z zapytań
np takie:
w formularzu nie mam nic ustawione:
gdzie miałbym to stawić o czym piszesz? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 10:39 |