![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jak w temacie, szukam jakiegoś rozwiązania, które pozwoli mi otworzyć w tagu <object> lub <iframe> plik znajdujący się poza katalogiem głównym, Firebug cały czas mówi mi, że nie ma pliku http://www.domena.pl/var/www/pliki/1.pdf no i to by się nawet zgadzało bo pliki są za domeną. Czy jest jakaś szansa aby dostać się do tego pliku w ten sposób czy pozostaje tylko pobranie pliku na dysk przez PHP?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze zrozumiałem(czyli ze próbujesz się odwołać do plików, które leżą poniżej folderu public_html) to nie da rady. Możesz ewentualnie pobrać przez skrypt PHP i odwoływać się do niego przez AJAX.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wymyśliłem coś podobnego, na czas, kiedy plik jest mi potrzebny kopiuje go PHPem do publicznego folderu
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:59 |