![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 3 Dołączył: 28.10.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam dość nietypowe pytanie: Jak zrobić połączenie na żywo z kamerką internetową użytkownika i wyświetlić ją na stronie? Coś takiego jak Omegle czy po prostu zwykłe strony streamerskie(Twitch, Hitbox). Zadaję te pytanie tutaj, bo prawdę mówiąc nie mam punktu zaczepienia i nie wiem z czym to się wiąże. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że może da się jakoś przez skrypty PHP wykryć sprzęt użytkownika lub przez JAVA. Z góry dziękuję! Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 19.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W puur php tego i tak nie robisz chyba ze w jakis sposob z socketami, ale nie sadze, moze sie udac ewentualnie w node.js to juz ma wieksze szanse, w javie napewno sie da ale nie mam doswiadczenia z tym jezykiem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, w JS do kamerki się dobierzesz przez navigator.getUserMedia, ale gorzej z odbiorem tego na serwie – musiałbyś sobie poszukać jakiejś biblioteki do obsługi WebRTC (są w C++, więc…
![]() Albo, tradycyjnie, Flash + Red5 -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 03:23 |