![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 18 Dołączył: 5.02.2016 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemanko, mam skrypt na logowanie.
Działa to tak: rejestrujemy się na stronie przed facebooka. Dane z facebooka lecą do bazy danych, a dodatkowo jest zrobiony skrypt na generowanie unikatowego kodu, który również zapisuje się do bazy. Wygląda to tak: tabelka "użytkownicy" Struktura: ID, uniqueid, username, graphid I teraz tak. Mam skrypt na logowanie, gdzie po wpisaniu uniqueid, wyszukuje rekordu w bazie, jeżeli znalazło, to wyskakuje że zalogowano poprawnie. Jeżeli nie znalazło, czyli wpisano uniqueid, którego nie ma w bazie - wyskakuje, że błąd, że wprowadzono złe dane. Wszystko działa w oparciu o ten kod:
Moje pytanie brzmi. Jeżeli już znalazło uniqueID w bazie i wyskoczy, że zalogowano POPRAWNIE, to jak wyciągnąć dane z tego rekordu, w którym znaleziono prawidłowe uniqueid. Np. mam w bazie ID: 0 unique id: 123213123 username: Użytkownik graphid: 8888888 I chcę pobrać dane z wpisu, w którym znaleziono poprawne uniqueid. Czyli np po zalogowaniu chcę zrobić tak: Wpisane uniqueid: $uniqueid Twoj nick: (tutaj zmienna) Graphid: (tutaj zmienna) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj do sesji jeszcze dwie wartości? W linii 11 wybierasz wszystkie kolumny. Skoro tak to masz tam dane których szukasz. A więc powiel linię 18 zmieniając klucz i wartość na takie które Ci odpowiadają.
-------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:05 |