![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem kompletnie zielony jeżeli chodzi o PHP. Napiszę od początku co robię i co chcę osiągnąć. Robię projekt systemu Service Desk Manager. Nie chce zamieścić pełnej funkcjonalności tego programu a jedynie kilka funkcji. Ma to być przeglądarkowe więc wziąłem się za HTML5 i CSS. Back-end miałby być w javascript, którego kompletnie nie znam. Moje pytanie, czy php byłby lepszy i łatwiejszy niż javascript? Trafiłem tu ponieważ zostało mi jeszcze podczepić bazę danych MSSQL. Wyczytałem, że do JS trzeba instalować dużo pierdół aby się połączyło co i tak nie jest wskazane. Dorwałem z googli kod php aby się połączyć z bazą danych, zainstalowałem xampp i wrzuciłem sterowniki, tak, że jak wejdę na localhost to się pojawiły, więc skonfigurowałem dobrze. Ale teraz nie mam pojęcia jak to połączyć aby pobrało mi dane z tabeli, do formularza. Nie wiem co z czym, proszę nakierujcie moje myślenie na tej prawidłowy tor. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:44 |