![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: Janów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Od dwóch dni próbuję się uporać z pewnym problemem. Otóż, w skrypcie, którzy tworzę muszę zarejestrować, wychwycić zmianę wartości rekordu w komórce bazy MySQL. Jest sobie stronka akcja.php, odświeżana automatycznie co 5 sekund. Na stronie wyświetlana jest wartość pochodząca z bazy MySQL - wartość tej komórki wynosi przykładowo: 10.
Następnie inny użytkownik wciska, na innym ekranie przycisk dodania pewnej wartości wartości do komórki `uzbieranakwota`
Problem, z którym nie mogę sobie poradzić polega na tym, że nie wiem w jaki sposób sprawdzić podczas automatycznego odświeżania stron akcja.php, czy komórka `uzbieranakwota` zmieniła wartość. Jeżeli zmieniła wartość, wówczas PHP powinien wypluć alert o zmiane wartości, w przeciwnym razie również powinien pokazać stosowny komunikat.
Powyższy kod nie działa, ale tylko taki mam na to pomysł. Będę wdzięczny za każdą pomoc! Ten post edytował endr1u 2.02.2016, 17:37:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:51 |