![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam kilka strona na jednym hostingu. W katalogu domains mam foldery z plikami poszczególnych stron.
/domains/jakastamstrona.pl /domains/jakastamstrona.pl W przypadku luki na stronie, którą próbuje wykorzystać haker. Chciałbym aby pozostałe strony nie zostały zainfekowane. Jest na to jakaś dobra rada oprócz tworzenie oddzielnych kont ftp. Ten post edytował krzysztof_kf 27.01.2016, 10:56:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 79 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpowiednie ustawienie open_basedir dla PHP, tak aby nie było dostępu do katalogów używanych przez inne strony. Zależnie od hostingu, może być to robione automatycznie przy tworzeniu domeny, można skonfigurować samodzielnie, a może tez nie być takiej możliwości.
Osobne konta FTP nie mają znaczenia jeśli atak nie nastąpi przez FTP. -------------------- Jeśli ten post pomógł to kliknij przycisk
![]() Nie pomagam przez PW, GG, e-mail, faks, telegram, znaki dymne, ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem specem od serwerów, ale poszukałbym w konfiguracji każdego hosta opcji do ustawienia katalogu roota ponad który nie da się wyjść + to co napisał kartin.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustawienia open_basedir można wykonywać tylko w pliku php.ini?
A zabezpieczenie poszczególnych folderów hasłem uchroni przed włamaniem na inne strony? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:43 |