![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mamy pytanie, czy ktoś orientuje się w jaki sposób zrobić generowanie danych w formularzu w polu input po wciśnięciu przycisku (button) Np. Mam w formularzu pole do wpisywania hasła - input - i żeby nie wpisywać za każdym razem hasła - to chciałem zrobić przycisk za pomocą którego dane te w polu input generowały się. Pozdrawiam BusyBoy |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
google -> js password generator
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje o to mi chodziło
Mam jeszcze jedno pytanko - bo w JS jestem kompletnie zielony - może ktoś mi podpowie - mam coś takiego :
oraz
Mam dwa pola input z zdefiniowaną nazwą row_password oraz row_password2 - jak przerobić kod JS aby po wciśnięciu przycisku Generate generowała się ta sama wartość w obu polach ? jak próbowałem tak :
To generowały mi się ale 2 różne a nie takie same.... ![]() Ten post edytował busyboy 26.01.2016, 12:41:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 27.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na szybko:
Kod function randomPassword(length) { var chars = "abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUWXYZ123456789"; var pass = ""; for (var x = 0; x < length; x++) { var i = Math.floor(Math.random() * chars.length); pass += chars.charAt(i); } return pass; } function generate() { var pass= randomPassword(myform.length.value); myform.row_password.value = pass; myform.row_password2.value = pass; } W swoim przykładzie dwa razy wywołujesz funkcje randomPassword, a z racji że ona losuje za każdym razem jest małe prawdopodobieństwo, że hasła będą takie same, więc musisz wygenerować raz, przypisać do zmiennej i zmienną wpisać w pola. Pozdrawiam, nansss93 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:07 |