![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Swoja przygodę z JavaScriptem dopiero zaczynam ponieważ postanowiłem, że muszę się podszkolić w tym języku bo potrzebuje go do swojej strony. Znalazłem taki skrypt na necie, który pokazuje mi i chowa zawartość w ukrytym divie.
chciałbym aby po pokazaniu zawartości ukrytego diva (kliknięciu na link) przeniosło mnie do zawartości ukrytego diva. Skrypt działa - będę musiał go pewnie przerobić bo chciałbym żeby po kliknięciu na linka zmienił się tez tekst tego linka. Umieściłem jak widać w skrypcie instrukcje która ma mnie przenieść do id="kotwica_blad" ale to nie działa. bardzo proszę o jakies podpowiedzi bo szykałem na googlach ale nic nie ma na ten temat Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Akurat to można osiągnąć o wiele prościej stosując :target + transition w CSS
![]() A co nie działa dokładnie? Bo na oko powinno działać. BTW wszystkie zmienne w JS trzeba deklarować. -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jeśli chodzi o :target to chyba nie wszystkie przegladarki to obsługują dlatego chiałem zastosować js;-) okazalo sie ze to co podałem działa ale tylko raz tzn. jak za pierwszym razem klikne linka to kotwica dziala ale jak klikne drugi raz to nie dziala;-) dzieki za zainteresowanie i pomoc ;-) pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jeśli chodzi o :target to chyba nie wszystkie przegladarki to obsługują dlatego chiałem zastosować js http://caniuse.com/#feat=css-sel3 → wszystko, oprócz IE8-. Możesz pokazać jakiś przykład w działaniu, np. na jsfiddle.com? -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Witam
wszystko już działa ;-) Dzięki za pomoc :-) Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:05 |