![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworząc prosty projekt natknąłem się na kilka przeszkód i nie mam pomysłu jak je rozwiązać.
1. To jak wyświetlić dane z bazy - chciałem stworzyć proste forum na którym użytkownicy będą mogli dodawać swoje posty (potem może również komentować). Nie mam doświadczenia z tablicami asocjacyjnymi i przydała by mi się tu pomoc. Nie wiem w jaki sposób mogę przelecieć po kilku rekordach tabeli, a konkretniej po rezultacie zapytania do bazy danych. Klasa Show
Forum.php
2. Przy użyciu funkcji którą napisałem zwraca mi tajemniczy ciąg znaków, nie mam pojęcia co to i z czym są związana ale na pewno pochodzą z funkcji, po usunięciu już ich nie ma. Załączam zrzut ekranu rezultatu dwóch powyższych listingów. (IMG:http://images.tinypic.pl/i/00748/2wq6g7o6lf9l.gif) Chodzi mi głównie o to tajemnicze "ďťż" 5 to już id postu które wywołuje poprzez komendę echo. Jeśli ktoś wiedziałby skąd to pochodzi, byłbym wdzięczny za oświecenie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisz pliki w UTF-8 bez BOM.
Nie stosuj usuniętego i bez żadnego wsparcia mysql. Poczytaj o PDO. A tu masz przykład księgi gości: https://wwwgo.pl/article/22/prosta_ksiega_g...em_pdo_i_sqlite Możesz wzorując się na tym napisać swoje forum poprawnie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystkie pliki są zapisane w UTF-8 bez BOM.
Wiem , że używam przestarzałych metod, ale sporo już napisałem całkiem poprawnie działających funkcji, a jest to część projektu który muszę oddać na wtorek (uczelniany). Kiedyś na pewno przyłożę się i napiszę od nowa, ale aktualnie goni mnie czas i staram się zrobić coś z tego co już mam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak czy inaczej znaki te oznaczają BOM. Sprawdź dołączone pliki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:07 |