![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałem zmienić logowanie z typowo php/mysql na php/jquery aby było bardziej dynamiczne, jestem początkujący w jquery i ajaxie więc chciałem przerobić gotowy skrypt z internetu i problem pojawia się przy próbie sprawdzenia czy hasło jest bazie danych. Jeżeli nie sprawdzam hasła to skrypt działa dalej i przenosi mnie na podaną stronę, ale jak tylko chce sprawdzić hasło to po wpisaniu w formularz złego hasła pokazuje że hasło zostało źle wpisane ale jak wpisze dobre to skrypt przestaje działać po prostu nic nie robi.
Odrazu piszę czemu tak namieszane w kodzie: jak chciałem pobrać dane z tablicy $data to skrypt wogóle nie działał. Kod php:
Plik JS
Ten post edytował dawix1496 22.01.2016, 20:21:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przesyłasz 'password', a w zapytaniu sprawdzasz 'haslo'
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, gdyż jak napisałem jak chciałem pobrać dane z tablicy $data['password'] skrypt wogóle mi nie działał, dlatego nadałem name="haslo" i pobieram dane do sprawdzenia poprzez $_POST['haslo'] jak chciałem pobrać przez $_POST['password'] pokazywało mi błąd 401, nie mam pojęcia dlaczego
![]() @Edit: Teraz poprawiłem dla pewności tak jak napisałeś, teraz już nie pokazuje tego błędu ale i tak skrypt nie działa :/ @Edit2: Zmieniłem już wszystko na pobieranie wartości z $data, być może wtedy mi skrypt nie działał bo pomyliłem jakąś scieżke, ale dalej jak haslo jest poprawne to nie wykonuje skryptu Kod php:
Ten post edytował dawix1496 23.01.2016, 00:32:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 08:25 |