Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> while, include, zmienne...
Wankster
post 1.05.2003, 00:00:27
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam sobie klasę, a w niej metodę blocks która odpowiada za wyświetlanie odpowiednich bloków, wyciągniętych z bazy... w bazie jest tabela blocks, i tam pola id, tytul, zawartosc, plik i ta metoda po wykonaniu zapytania pobierającego dane tworzy pętlę while i 'parsuje' bloki.

Jeżeli jest podana wartość w polu 'plik' to skrypt includuje podany plik do skryptu.

I tu zaczyna się problem...
jeżeli mam 2 bloki, pierwszy to plik, a drugi ma już zawartość w bazie to w wyświetla się tylko jeden sad.gif Tak jakby po dołączeniu pliku z blokiem i sparsowaniu kodu wychodził z pętli :/

A to dlatego, że w klaise mam takie dwie zmienne $output i $outcode, output to cały HTML pochodzący z konstruktora klasy, a outcode to kod HTML pochodzący z metod...

jak sobie zrobiłem w konstuktorze, żeby pokazał bloki to zapisuje to do innej zmiennej, a później parsuje go odpowiednio i w {bloki} wstawia ten kod. a na samym końcu wyświetlany jest ten kod tj. output i outcode...

jakbym tego wszystkiego nie zapisywał do zmiennych (ale raczej muszę sad.gif) to poblemu by nie było...

:?:
Go to the top of the page
+Quote Post
Wankster
post 1.05.2003, 16:02:49
Post #2

-----

ehh.. zmieniłem kod, tak, że zamiast przechowywać go w pliku block-*.php to kod wklepywany jest do bazy, a później na stronie wyświetlany dzięki eval()... ale dalej to samo sad.gif jakby kończy pętle i nie wyświetla dalszych bloków, zatrzymuje się na tym gdzie robi eval(), a wcześniej include()...

jak temu zaradzić?
+Quote Post
KaMeLeOn
post 2.05.2003, 01:34:54
Post #3

-----

A co masz w pliku, który includujesz ?

--------------------
"Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:54