![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam sobie klasę, a w niej metodę blocks która odpowiada za wyświetlanie odpowiednich bloków, wyciągniętych z bazy... w bazie jest tabela blocks, i tam pola id, tytul, zawartosc, plik i ta metoda po wykonaniu zapytania pobierającego dane tworzy pętlę while i 'parsuje' bloki.
Jeżeli jest podana wartość w polu 'plik' to skrypt includuje podany plik do skryptu. I tu zaczyna się problem... jeżeli mam 2 bloki, pierwszy to plik, a drugi ma już zawartość w bazie to w wyświetla się tylko jeden ![]() A to dlatego, że w klaise mam takie dwie zmienne $output i $outcode, output to cały HTML pochodzący z konstruktora klasy, a outcode to kod HTML pochodzący z metod... jak sobie zrobiłem w konstuktorze, żeby pokazał bloki to zapisuje to do innej zmiennej, a później parsuje go odpowiednio i w {bloki} wstawia ten kod. a na samym końcu wyświetlany jest ten kod tj. output i outcode... jakbym tego wszystkiego nie zapisywał do zmiennych (ale raczej muszę ![]() :?: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehh.. zmieniłem kod, tak, że zamiast przechowywać go w pliku block-*.php to kod wklepywany jest do bazy, a później na stronie wyświetlany dzięki eval()... ale dalej to samo
![]() jak temu zaradzić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co masz w pliku, który includujesz ?
-------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:54 |