![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystam z pakietu do SF2 o nazwie Ivory CK Editor, ktory jest odpowiedzialny za wstawianie do wybrancyh pol formularza edytora tekstu.
W formsie deklaracja CK Editora u mnie wyglada tak:
I to dziala - jest formatowanie tekstu itd. Jednak chcialbym rozszerzyc mozliwosci edytora poprzez dodanie zewnetrznych pluginow i napotykam na opor ze strony skryptu. W config.yml mam taka zawartosc odnosnie ivory:
Jak widac, dolaczam dodatkowy plugin (znajduje sie on w katalogu /web/ckeditor/plugins/wordcount) oraz skorke (/web/ckeditor/skins/kama), ale to nie dziala. Gdy skopiuje zawartosc katalogu skins do /web/bundles/ivoryckeditor/skins i w pliku konfiguracyjnym config.js (web/bundles/ivoryckeditor/config.js) dopisze linijke: skorka jest widoczna w edytorze i dziala jak nalezy. Jednak gdy probuje dolaczyc zewnetrzny plugin z katalogu /web/bundles/ivoryckeditor/plugins i wywolac go z linii polecen Ivory CK Editora (config.js) w ten sposob:
edytor znika mi z formularza. Konsola bledow w FF nie pokazuje niczego. Nie ma bledow, ale edytor nie dziala. Podaje pelna zawartosc pliku config.js:
Ktos z Was spotkal sie z podobnym problemem? Prosze o pomoc. Ten post edytował swiezak 20.01.2016, 01:26:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:35 |