![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam na stronie zrobiony prosty skrypt wypisujący listę newsów z bazy danych. Chciałbym, aby po kliknięciu w któryś z nich w miejscu newsa (odpowiedni DIV) pojawiła się pełna wersja artykułu.
Problem polega na tym, że nie mam pojęcia jak się za to zabrać, jak i gdzie wywołać skrypt aby wszystko ładnie działało. Instrukcja ładowania skryptu w index.php:
Skrypt do wczytywania newsów news.php:
Dodam, że w php jestem zielony, także proszę o wyrozumiałość jeśli kod nie trzyma się w ogóle kupy. Liczę, że ktoś chociaż nakieruje mnie na rozwiązanie, pozdrawiam. Ten post edytował Uziimi 19.01.2016, 17:24:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 16 Dołączył: 6.06.2014 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja proponuję: generować od razu pełny artykuł, ale za pomocą CSS go ukrywać (display:none). Jeżeli ktoś kliknie "zobacz więcej"etc. to jquery ukrywasz skróconego diva i pokazujesz pełnego. Wystarczy ładnie podpiąć sobie ID.
![]() Ten post edytował patwoj98 19.01.2016, 18:57:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brzmi logicznie. A jaka jest druga droga?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 16 Dołączył: 6.06.2014 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Druga droga była gorsza od pierwszej, więc się rozmyśliłem
![]() |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki za pomoc, postaram się ogarnąć tym sposobem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:41 |