![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam dwa serwery i jeden generuje pod linkiem taką tablicę:
Array ( [1] => Array ( [hostname] => [TP] Net4um.net - Counter Strike 1.6 [max_players] => 24 [players_online] => 0 ) ) i tu pytanie, da się tą tablicę w jakiś sposób do zmiennej na drugim serwerze połączyć ? pierwszy serwer to one.com przez co pole do popisu jest nie wielkie, nie ma możliwości plików PHP połączyć z zewnętrzną bazą, ani zewnętrznego serwera nie da się połączyć do bazy MySQL na one.com. Z tego co wiem działa curl, więc stąd pytanie czy da się jakoś pobrać całą tablicę z drugiego serwera na pierwszy? -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wypuść mu endpointa i curlem pod ten adres zapytaj, a tam niech zwraca JSONa, a potem go sobie na drugim sparsuj tylko, pomiędzy nimi JWT dla bezpieczeństwa i tyle. O REST nie słyszałeś?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie słyszałem
![]() -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do CURL no to jest jeszcze gotowa biblioteka http://docs.guzzlephp.org/en/latest/, żeby samemu się w to nie bawić.
Przykład: Zapytanie na adres (metoda GET): http://one.com/api/serwer Odpowiedź
A na serwerze 2
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki przyjacielu
![]() ![]() -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:19 |