![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chcę dodać do kodu skrypt, który by umożliwił dodanie monet dla gracza po określonym czasie. Jest to swego typu "misja", w której czas do jej zakończenia musi być gdzieś przechowywany. Próbowałem już nawet dodanie końca misji do rekordu w bazie danych, ale monety dodają się tylko po odświeżeniu strony.
Dla zobrazowania: Klik submit -> rozpoczęcie misji, start licznika -> po zakończeniu (np. po 30s) dodają się monety Proszę o nakierowanie mnie na jakąś dobrą drogę. Z góry dzięki. Ten post edytował Dyqmin 17.01.2016, 23:55:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 16 Dołączył: 20.02.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
użyj do tego javascriptu + ajaxa
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej będzie zakolejkować jakieś zadanie z czasem rozpoczęcia i z poziomu crona wywołanego co jakiś czas te monety dodawać... Ale to już zależy od architektury Twojego systemu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nocka zarwana na ulepszanie kodu.
skrypt ajaxa (kod znalazłem i pozmieniałem na własne potrzeby):
Jeden wysyła zadanie zmiany rekordu końca misji, drugi odświeża co sekunde z zapytaniem do bazy, czy koniec jest równy aktualnej dacie. Kontynuacja index.php
re2.php
re3.php
Zastanawiam się, czy te co sekundowe odświeżanie diva ajaxa będzie okej, czy nie będzie obciążało serwera. Wybaczcie za to mieszanie mysql i mysqli, ale skupiłem się na rozbudowie tego skryptu, zamiast na wyszczupleniu kodu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:56 |