![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dwa pytania. Pierwsze chyba proste ale i tak sobie nie radze. Jeżeli chodzi o sql bowiem to dopiero raczkuje. drugie nieco bardziej skomplikowane i aż się wstyd przyznać nie pisane przeze mnie... niestety osoba która mi to napisała nie jest mi obecnie w stanie teraz pomóc a potrzebuje szybkiej odpowiedzi.
1.
Zapytanie to ma mi wyciągnąć wszystkie branze (z tabeli branze) i liczbe firm (z tabeli firmy) o takiej samej branży. Wszystko idzie gładko ale do czasu... W przypadku gdy dana branża nie jest przypisana do żadnej firmy potrzebuje wyświelić wartość zero. Niestety zapytanie w obecnej postaci pomija takie branze bowiem nie spełniają warunku łączenia tabel branze.id = firmy.id_branzy. 2.
Potrzebuje zliczyć całkowitą ilośc rekordów takiego zapytania. Potrzebne jest mi to do wyświetlenia konkretnej liczby rekordów na stronie (np. 25) od zadanej pozycji. Tak abym w następnym zapytaniu mógł użyć np. LIMIT 25,25; UWAGA!!! Zapytania nie mogą zawierać podzapytań. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:21 |