![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
na stronie all-in-one chcę mieć widoczny pasek menu tylko na części elementów. Czy ktoś może mi podpowiedzieć, w jaki sposób mogę pobrać wartość ID lub NAME (kotwic) danej części strony, aby potem wykorzystać to do ustawienia widoczności elementów dla tych części? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 13 Dołączył: 17.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdzenie czy element jest widoczny na ekranie: http://www.appelsiini.net/projects/viewport
pobranie wartości po # z adresu: window.location.hash pobranie atrybutu: http://api.jquery.com/attr/ Napisz dokładniej co chcesz uzyskać -------------------- fklar.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stronę all-in-one podzieloną na kilka segmentów oznaczonych znacznikami "id" (głowna, cv, portfolio, kontakt, itp.).
Chcę, aby przy wyświetlaniu głównej nie był widoczny pasek z menu (zrobiony jako section z wyświetlaniem absolute na dole strony). Muszę więc do zmiennej pobrać bieżącą wartość "id", aby potem w zależności od tego czy ma wartość równą "glowna" czy inną - określić parametr "visibility" dla sekcji menu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinieneś sobie odczytać pozycje wszystkich ID, a później porównywać je z pozycją okna.
Ten post edytował kapslokk 14.01.2016, 12:22:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najprościej sprawdzić gdzie się znajdujesz scrollem, jak ileś pixeli od początku okna to wtedy pokazujesz menu i tyle
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 10:12 |