![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że istnieje, już go gdzieś widziałem / czytałem o nim, jednak zapomniałem jak sie nazywa. Chodzi w nim o to, by stworzyć klasę, która tak jakby będzie pośrednikiem pomiędzy wywołaniami we flow aplikacji. Tzn, w jakimkolwiek (wybranym przez nas) momencie działania aplikacji wywołujemy metodę tej klasy, a ona w zależności od tego jaki będzie jej wynik, pozwoli na wykonanie flow do końca lub nie. Na wykresie obrazującym działanie tego patternu, wyglądało to, jakby ta klasa była takim pierścieniem wkładanym we flow aplikacji. Można było zdefiniować kilka takich klas, która jedna działała po drugiej.
Niezbyt więm jak to bardziej wyjaśnić, mam nadzieję, że komuś przyjdzie do głowy o czym mówię. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brzmi jak jakiś mix proxy i front controller.
Ten post edytował Damonsson 13.01.2016, 17:23:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pewnie Chain of Responsibility
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze możesz jakąś skróconą implementację w pseudokodzie podać. Brzmi trochę jak pipeline albo wspomniany przez @com CoR.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś podobnego właśnie do CoR. Ciężko mi napisać to w kodzie, ponieważ czytałem to, że tak powiem, pobieżnie i dość dawno temu i niestety nie pamiętam dokładnie wszystkiego. Dlatego mój opis tegoż jest tak mało dokładny.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:18 |