![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z wygenerowaniem tabeli html, z tablicy (którą sam wcześniej tworzę, może źle ją dobrałem). Oto przykład:
Oczywiście tablica w zależności jaki zakres czasowy wygeneruje może zawierać wiele "miejsc" na których pracował dany człowiek ([erema] => ilosc kg za dzień), stąd głównie mój problem z uniwersalną funkcją. Bez problemu wylicze ile mam kolumn w danej tablicy: Wyrysuje nagłówek, ale problem z treścią (bo chciałbym mieć taki układ że w wierszach daty, a w nagłówkach nazwy linii a na przecięciu masy. Treść oczywiście mogę wyświetlić ale to nie to co chciałbym uzyskać bo klasycznie przerobie to tak na tabele:
A chciałbym coś w stylu
Nie mam pomysłu jak to odwrócić, może ktoś mnie naprowadzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
problem jest stosunkowo prosty.
Wpierw musisz miec tablice z miejscami. $places = ['Erema', 'kruszarka']; //oczywiscie ta tablica wygenerowana dynamicznie A potem lecisz sobie po datach i wyswietlasz
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli tak jak myślałem początkowo, zmienić formę zbierania tablicy. Muszę tylko przemyśleć czy mogę ją zmienić w ten sposób by uzyskać sumę wartości (kg) dla poszczególnych dni, wyciągam dane z kilku tabel i stąd taka forma tablicy była
W tych miejscach sprawdzam jeszcze dwa razy czy wystepuje mnie interesujacy rekord i albo odejmuje go albo dodaje do tablicy Na zasadzie
I było to dla mnie wygodne bo uzyskuje od razu masę na dany dzień posegregowane linia. Ale postaram się to odwrócić tak jak piszesz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat zmienić formę zbierania tablicy yy... ale ja ci nie kazalem zmieniac zadnej formy.... Wszystko jak miales tak masz miec.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dobra mam tablice:
Bo właśnie po to ją generuje by uzyskać nagłówki. Pojade teraz po dacie i powinno wyjść. -- No tak własnie odpisałem w tym samym czasie jak ujrzałem na oczy. Ten post edytował KarolOl 12.01.2016, 16:00:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 05:52 |