![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moje Encje [User] one to many [Owner] one to many [Property] one to many [Tenant].
Połączyłem je w repozytorium User
Chce wyświetlić je w szablonie. Problem jest taki że nie wyświetlają mi się wszyscy właściciele użytkownika poniżej jest screen z dumpa. http://zapodaj.net/7d28ba489cd03.gif.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż jeszcze kod encji, wtedy będzie łatwiej. W encji inicjalizujesz DoctrineCollection dla owner?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 30 Dołączył: 22.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem cie co jest źle niby? Wszystko jest ok..
Robisz join i dostajesz te join, więc..? -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie dość jasno wyraziłem się patrzyliście może na screnaa. Chce to wyświetlić sobie w tabelce np Owner Propsety Tenant jak zrobię zapytanie z tymi trzema encjami to nie pokarzemi Owner który nie ma Properyty tylko tych którzy ją mają . Jak ten problem rozwiązać?
Ten post edytował silverwind 12.01.2016, 15:23:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No to zamiast JOIN rob LEFT JOIN
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Teraz mam problem z wyświetleniem tego poprzez pętle for in w Twigu przy Owner mam rozgałęzienie i powstaje tablica druga.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Pokaz jak teraz wyglada zwrocona tablica bo za bardzo nie wiem o jakim rozgalezieniu mowisz.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
tu jest link ze screenem . próbowałem normalnie for in ale wyskakuje mi błąd . Dane wyświetlić chce w tabeli np. Nazwa nieruchomości , adres, właściciel , najemca
[kasuje link bo masz tam hasla....]
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]()
|
|
nom, nie ma zadnego rozgalezienia. Owner wyglada dokladnie tak jak wczesniej, tylko ze zamiast tablicy z jednym ownerem masz tablice z dwoma. Rownie dobrze tam moze byc 10 ownerow i to nie powinno miec zadnego wplywu na twoja petle. jesli ma, znaczy ze zrobiles ja zle. Wypadaloby wiec teraz podac kod jaki masz.
|
|
![]()
|
|
to jest kontroler
petla w szablonie
|
|
|
![]()
|
|
Nigdzie nie widze petli po owner, petli po property ani petli po tenant. Przeciez kazda z tych rzeczy moze wystapic wielokrotnie i kazda z tych rzeczy jest tablica.
|
|
![]()
|
|
Przyznam się Naspor że nawet też na to wpadłem
![]() to jest schemat jak by to miało wyglądać tak na szybko owner property tenat ==========tenat ====property owner properyt tenat Ten post edytował silverwind 13.01.2016, 13:40:18 |
|
|
![]()
|
|
Zdarza sie kazdemu
![]() Co do schematu, to przygotuj prosze bardziej 'nienaszybko' wersje bo nie kumam jak to ma wygladac ostatecznie ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
mniej więcej tak http://naforum.zapodaj.net/7fc66ba36d18.gif.html
|
|
|
![]()
|
|
ok, pokaz teraz kod jaki aktualnie masz
|
|
![]()
|
|
a da się to w ogóle w takie formie wyświetlić jak chce? Czy może w kontrolerze lub w repozytorium użyć jakieś innej funkcji?
Ten post edytował silverwind 13.01.2016, 16:53:39 |
|
|
![]()
|
|
Da sie. Ale widze juz skasowales kod co miales i nie jestem w stanie ci teraz dopisac poprawki.
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Chce ci tylko pokazac schemat jak to sie mniej wiecej robi
Wybacz za pseudoif w kodzie, ale nie pamietam juz skladni ifow w szablonach Kod {% for details in QueryBuilder %} {% for detailsowner in details.owner %} <tr> <td>{{detailsowner.name}}</td> {% for detailsproperty in detailsowner.property%} {JESLI to jest kolejny (to jest drugi lub dalszy) element w detailsowner.property} </tr> <tr> <td>Puste pole na WLASCICIELA</td> {KONIEC JESLI} <td>{{detailsproperty.name}}</td> <td>{{detailsproperty.adress}}</td> {% endfor %} </tr> {% endfor %} {% endfor %} Mniej wiecej cos w ten desen -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 12:55 |