![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
pisze mały dodatek do strony który ma za zadanie dodawać codziennie nowe wpisy do bazy danych z warunkiem że jednego dnia będzie to jeden wpis. Czyli na początku muszę sprawdzić SELECT czy istnieje jaki kolwiek zapis w bazie danych z tą datą a póxniej ewentualnei dodać. No i tu mam problem bo o ile klauzula WHERE
Działa bez problemu to już porównanie daty z bazy danych ze stringiem którego tworze za pomocą funkcji
to cały czas $iloscRekordow zgasza 0 pomimo że wpisów w bazie jest juz kilka Ten post edytował Wilu88 9.01.2016, 23:33:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj: DATE_FORMAT($data_wyscigu_nowa,'%Y-%m-%d')
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak:
i niestety print_r cały czas pokazuje 0 rekordów jeśli tylko użyje funkcji NOW() prawidłowo pokazuje ilość z dzisiaj |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ogóle, wrzuć sobie to zapytanie (najlepiej wydrykuj na stronie wartość $sql) i następnie wpisz bezpośrednio do Panelu Admina MySQL.
bo wydaje mi się że nie masz po prostu wartości data czyli data == null |
|
|
![]()
|
|
Brak słów po prostu
![]() ![]()
Dopiero takie zapytanie ruszyło, a ja jestem starszy o 4 godziny szukania problemu ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:13 |