![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem i nie mogę znaleźć jego rozwiązania - wszystkie które znalazłem w internecie nie skutkują ![]() Mam na przykład taką tablice: $wynik = array( 0 => array ( 'typ' => 'a', 'level' => 4, 'progres' => 34 ), 1 => array ( 'typ' => 'b', 'level' => 4, 'progres' => 60 ), 2 => array ( 'typ' => 'c', 'level' => 7, 'progres' => 55 )); Chciałbym aby tablica była sortowana według LEVEL malejąco, czego nie udaje mi sie zrobić funkcją array_multisort np. w taki sposób: foreach ($wynik as $row) { foreach ($row as $key => $value){ ${$level}[] = $value; //Creates $volume, $edition, $name and $type arrays. } } array_multisort($level, SORT_ASC, $wynik); Chciałbym również aby takie same levele były sortowane w środku tabeli według ich progresu , czyli według mojego przykładu najpierw byłby level = 7 , a następnie level 4 z poziomem 60, a później level 4 z poziomem 34. Jednak nie wiem czy to jest możliwe do zrobienia tą funkcją sort, więc według mojego zamysłu chcę najpierw posortować według levela, a później to sortowanie po progresie zrobie już może jakos pętla i IFami. Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek sugestie jak rozwiązać ten problem bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc. Z góry wielkie wielkie dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze się przyda:
Z tego co pamietam sortowanie działa dla wielu kluczy czyli w twoim wypadku będzie według levelu a poten według progresu. Tylko musisz sobie przerobić na własne potrzeby ale jakby co to Ci pomogę. Ten post edytował rad11 7.01.2016, 23:08:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up na ilość lecisz?
@autorze trzeba zacząć czytać ze zrozumieniem manual ![]()
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:06 |