![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Najpopularniejszy skrypt jaki blokuje AdBlock każdy z nas zna: Kod <script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script> Czy możliwe jest wykonanie lekkiej zmyłki AdBlocka wg poniższego schematu? Zastępujemy adres do pliku js na lokalny adres na naszym serwerze, który oczywiście w razie potrzeby może zmieniać swoją nazwę w dowolnym momencie: Kod <script async src="/moj_plik_923993.js"></script> Zawartość pliku moj_plik_923993.js Kod magiczne zaciągnięcie zawartości pliku pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js Czy powyższe da się wprowadzić w życie tak, aby działało? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy AdSense nie ma zabezpieczenia przed takimi krętactwami? Wiem, że ich skrypt dzielnie się bronił przed wszelkimi próbami modyfikowania reklam w locie przez DOM.
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żebyśmy się dobrze zrozumieli - nie mam zamiaru nikogo oszukiwać, jedynie wyświetlić reklamy tym co je blokują. Skrypt AdSense jest tylko przykładem, gdyż większość kodów do wpięcia ma taką samą budowę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mówię, że chcesz oszukać. Faktycznie, mogło to źle zabrzmieć, przepraszam. Chodziło o to, że było coś w skrypcie AdSense, co blokowało takie próby.
Można próbować to robić przy pomocy mod_rewrite, np. przekierowywać wszystkie nieistniejące adresy z js na końcu do skryptu reklam. -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj dochodzi jeszcze kwestia tego że to jest blokada po hoście jakby, tzn filtrowane są requesty względem hosta jak i nazw plików. Mało tego, adblock wyszukuje w drzewie DOM odpowiednie klasy, nazwy ramek, czy nazwy linków/plików (kiedyś jakąś klasę nazwałem .adds i mi adblock ukrył diva z całą zawartością). Przykro mi, ale nie da się tego obejść. Bo nawet jak ty w jakiś sposób to obejdziesz, ktoś znajdzie twoja reklamę, host lub plik, doda do reguły, reguła się zaktualizuje u wszystkich użytkowników i lądujesz w punkcie wyjścia.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:34 |