Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Problem z aktualizacją treści
Sielly
post 2.01.2016, 03:53:17
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam serdecznie,

mam jakiś dziwny problem, którego po prostu nie rozumiem. Piszę stronkę w oparciu o PHP i MySQL i mam problem z aktualizacją treści, tj. modyfikuję coś w plikach a nie widać efektu, dopiero gdy odświeżę parędziesiąt razy stronę zaczynają się one pojawiać. Co ciekawsze, często jest tak, że np. dodaję jakiś tekst w pliku (funkcja echo), odświeżam paręnaście razy stronę, treść się pojawia, a po kilku kolejnych odświeżeniach, znowu wraca do stanu, który był przed odświeżeniem strony. Serwer mam na webd.pl i mam na nim parę innych stronek i nigdy nie miałem takiego problemu. Próbowałem oglądać stronę w innych przeglądarkach i z innych urządzeń i problem się pojawia, więc myślę że to coś po stronie serwera.

Czy ktoś miał kiedykolwiek podobny problem lub po prostu zna sposób rozwiązania go? Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

PS. dodam że problemu nie ma gdy modyfikuję jakiś wpis w bazie danych, wtedy nowe treści pojawiają się natychmiast i nie ma z nimi żadnego problemu. Dodam też, że gdy stronę przygotowuję na serwerze "domowym" (u siebie na komputerze, używam programu WAMP do stawiania serwera) to wszystko jest ok.

Ten post edytował Sielly 2.01.2016, 03:55:46
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 2.01.2016, 08:50:57
Post #2

-----

Ja stawiam na jakiś Opcache lub APC.

Napisz do supportu czy mają coś takiego odpalone na serwerach i jeśli tak jak to wyłączyć (często wystarczy do GET jakiś parametr dodać specyficzny.)
+Quote Post
Sielly
post 2.01.2016, 09:58:11
Post #3

-----

Probowalem dopisywac do geta jakies pierdoly typu index.php?asd itp, ale nic to nie dawalo. Napisze do supportu tylko problem w tym ze odposza najwczesniej w poniedzialek a troche mnie czas nagli.

Serdecznie dziekuje za odpowiedz, jesli ktos ma jakies inne pomysly z checia sie z nimi zapoznam. smile.gif
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 17.08.2025 - 17:10