![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem bo mam wiele serwerów counrter strike i chciałbym zbierać informacje co dwie minuty z wszystkich serwerów i zastanawiam się jak to optymalnie zrobić? Pobrać 200 000 serwerów z bazy danych i dodawać o nich informacje bezpośrednio do bazy danych za jednym zamachem? Jak wy byście rozwiązali ten problem?
-------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nieco jaśniej, można?
Opisz krok po kroku, co chcesz wykonać. No i oczywistym jest, że lepiej zrobić masowy update, czy też insert niż 200 000 osobnych zapytań. Ale tak z rozsądkiem, jak zapytanie jest zbyt rozbudowane, to czasem wykonanie zajmuje dłużej niż rozbicie na pojedyncze zapytania. Dużo też zależy od bazy danych, której używasz. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nieco jaśniej, planuje zrobić listę serwerów jak GameTracker tylko nieco bardziej rozbudowaną i zastanawiam się jak optymalnie sprawdzać statystyki serwera co dwie minuty
Ma ktoś jakieś dobre rady? Posiadam serwer VPS który jest zakupiony do tego zadania ![]() -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 12:23 |