![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem w twingu (który stanowi blok do wstawienia w głównym szablonie). Dodałem do niego bezpośrenio scrypt js z prostym ustawianiem wyskości. Jednak funkcja $(window).height czy innerHeight pokazuje dziwnie duże wartości i dodatkowo nie działa mi resize choć funkcja ma się wywoływać przy zmianie rozmiaru okna. Ten sam skrypt dział w prostym pliku php, nie pod symfony. Więc problem jest z twingiem.
wstawiony alert wywołuje się dwa razy (nawet jak skrypt wstawię do głownego szablonu) i wysokość okna wygląda jakby była dwa razy większa, mało tego jak zmniejszam okno to div się zwiększa zamiast proporcjonalnie się zmiejszać Może ktoś zna przyczynę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podam Ci analogię. Moje auto w zimę nie chce dobrze palić. Latem pali dobrze. Ktoś zna przyczynę?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi o prostą funkcję $(window).height, skrypt jest wstawiony bezpośrednio do twiga
jak sprawdzam co wywołuje np alert w pliku php pokazuje window i h(wysokość okna)=601 wszystko działa ekstra z twiga pod symfony2 window h=1165 a za drugim(propaguje) razem window h=1830. Nie wiem dlaczego propaguje zdarzenie w twigu i skąd te wartości , resize nie działa a samochód? w zimie niższa temperatura powietrza(jakby je podgrzewać to by palił lepiej) i akumulatory słabną szybciej ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra widzę że nie dotarła analogia
![]() KOD panie pokaż. |
|
|
![]()
|
|
To uproszczony mój kod. Nie działa ustawienie wysokości w skrypcie js. Myślałem, że coś źle robię w twigu, ale to problem z jquery i css. Wygląda że pomyliłem grupę tematyczną. Temat z javascriptu. Wszystko namieszała tabela z overflow-y: scroll;. Nie mogę ustawić wyskości tbody, aby dostosować wielkość tabeli do okna przeglądarki. przepraszam błąd w skrpycie , powinno być nie #wind tylko .wind. Dalej nie działa przepraszam, namieszałem literówkę miałem. Kod działa, w innym twigu też. Mam jakiś błąd w tym właściwym twigu, |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 03:55 |