![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, otoż koduje pewien Layout ( ucze sie kodowac )
na stronie. http://signweb.xaa.pl/ Powinno wygladac tak: no i mam problemy, jak np. pod tym Most popular dam diva, to on sie wyswietla zamiast pod tym, to nad tym :c Dopiero jak dodam margin-top: np. 50 px; to wtedy jest niżej. WIem, że popelniam blędy, dlatego też prosilbym o przejrzanie kodu i powiedzieć co robie zle. http://upload.spacecms.eu/server/php/files/lelas.png Jeszcze jedno pytanko, dlaczego jak pod img obrazek ( to na srodku, pod most popualr ) dodam tekst, to on sie wysweitla na gorze i psuje ulozenie :-) Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 16 Dołączył: 6.06.2014 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinieneś zrobić jednego div jako wiersz. Potem dodajesz małe divy w odpowiednie miejsce, potem te małe divy dzielisz na mniejsze itd. Pomyśl
![]() Strona w ogóle nie jest responsywna - jak się uczysz to od razu łap Bootstapa najlepiej kod i dokumentacja Co do drugiego (nie powinieneś łączyć 2 pytań w jeden post) - bo nie dzielisz na divy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troszke nie rozumiem, o co chodzi z tym - pierwsze 1 div, potem 2 male divy, chodzi, żeby container zrobić tym 1 duzym divem?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 25 Dołączył: 22.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i mam problemy, jak np. pod tym Most popular dam diva, to on sie wyswietla zamiast pod tym, to nad tym :c Jak ma się wyświetlać skoro "Most popular" ma float: left? Jeszcze jedno pytanko, dlaczego jak pod img obrazek ( to na srodku, pod most popualr ) dodam tekst, to on sie wysweitla na gorze i psuje ulozenie :-) Nie wyświetla się na górze tylko po prawej stronie, a efekt (niby na górze) zawdzięczasz ustawieniu na obrazek marginesu 40px. Patrząc na założenie graficzne projektu, masz niepotrzebny float: left na obrazki. WIem, że popelniam blędy, dlatego też prosilbym o przejrzanie kodu i powiedzieć co robie zle. - zbyt szybko się za to zabrałeś - nieprzemyślany sposób zakodowania - brak obycia z podstawami Nie wiem skąd się uczyłeś, ale spróbuj przed zrobieniem czegokolwiek zobaczyć jak wygląda to u innych: - prosty układ dwukolumnowy - prostu układ trzykolumnowy - clearfix - ... i paręnaście innych układów i kombinacji z użyciem css. -------------------- Słaba znajomość (ale się staram): HTML5, CSS3, JavaScript, SQL, Access
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 21:18 |