![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod ma pobrać wartość imputa połączyć się do bazy, sprawdzić czy nie ma w tabeli już takiej nazwy jeśli jej nie ma dodać nowy rekord. Coś pokopałem podpowiecie proszę co. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Jak cos nie dziala, to trzeba napisac czym sie objawia niedzialanie a nie kazac nam wrozyc....
2) Nigdzie nie widze bys wykonywal zapytanie. Utworzenie zapytania a jego wykonanie to dwie rozne rzeczy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
od poprzednią sprawę już ogarnąłem ale mam kłopot z innym elementem a mianowicie mam problem z napisaniem generującej się z bazy listy rozwijanej "<select>" napisałem coś takiego oczywiście w pętli. Niestety pomyliłem coś z cudzysłowami, apostrofami lub konkatenacją
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie używasz żadnego IDE ? Ten post edytował rad11 2.01.2016, 16:43:55 |
|
|
![]()
|
|
Formularz wysyłany metodą post. kategoria to wartość atrybutu name pola select. Kod mający filtrować i wyświetlać zawartości z poszczególnych kategorii jest zaraz za formularzem z polem select w tym samym pliku. I tak jeszcze z innej beczki zastanawiam się jak można fanie oprogramować wybór użytkownika np. Zwracamy mu 20 produktów z bazy on z nich wybiera np 2 a my pobieramy odpowiednie dane i dodajemy nowy wpis w tabeli z zamówieniami. Dane klienta oczywiście pobieram z bazy podczas logowania i mam w zmienianych sesyjnych Panowie co tu poknociłem z konkatenacja albo czymś podobnym bo patrze i nie widzę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
i znowu trzeba ci pisac:
a czym sie objawia blad? Ile jeszcze razy trzeba ci to napisac, bys sam z siebie zaczal opisywac problem?! -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Parse error: syntax error, unexpected ';' dotyczy właśnie linij z zapytaniami
|
|
|
![]()
|
|
No bo niby po co srednik miedzy " a )
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
co do zapytań poszło teraz wywala Parse error: syntax error, unexpected end of file in /home/u132734871/public_html/uppassczyt.php on line 49. 49 to tag zamykający php
|
|
|
![]()
|
|
$rezultat=@$polaczenie->query("SELECT id_".$table_name." FROM ".$table_name." WHERE id_".$table_name." = '$id' AND haslo='$old_password'");
{ A po co tam ten { ![]() Poza tym chyba nie zamykasz jednego else... Zacznij pisac w koncu ze wcieciami, to nie bedziesz robil tak glupich bledow i od razu bedziesz widzial czego ci brakuje -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Poprzednie kłopoty opanowane. Teraz znów banał ale nie mogę się dopatrzeć gdzie jest kłopot.
Parse error: syntax error, unexpected '$_POST' (T_VARIABLE) in /home/u132734871/public_html/zamawiaj.php on line 30
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ps. Nie czytalem reszty tematu. Musisz uzyc operatora laczenia (kropki) ktory laczy w 1 string, zmienne / string-i. Ten post edytował KsaR 7.01.2016, 19:30:13 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nasuwa mi się jedno pytanie skrypt mam manipulować datami pod spodem całość skryptu.
Czy da sie manipulować w ten sposób datami. Przyzwyczajenia z innego języka czy trzeba będzie dzielić datę na kawałki i bawić się z timestamp? Zerknijcie na zapytanie w wierszu 50 (to drugie). Parse error: syntax error, unexpected '' (T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE), expecting identifier (T_STRING) or variable (T_VARIABLE) or number (T_NUM_STRING) in /home/u132734871/public_html/zamawiaj.php on line 50 wiem że to banały ale trudno mi się połapać w tych konkatenacjach itp. |
|
|
![]()
|
|
Zrób dla zmiennych post to samo co zrobiłeś dla zmiennej post wybór albo skorzystaj z mojej podpowiedzi
|
|
|
![]()
|
|
OK jak wrócę to pobawię się z tymi kropkami. a jak sprawa się ma co do manipulacji datami?
Panowie nadal nie mogę ogarnąć konkatenacji w tym zapytaniu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 11:51 |