![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki kod do pobierania nazw kolumn z tabeli:
Wszystko działa. Wypisuje po kolei jakie mam kolumny w tabeli. Mogę się do nich odwoływać poprzez $tabela[nazwa_kolumny]. Chciałbym się odwoływać do nich za pomocą $nazwa_kolumny. Chcę po prostu przypisać zmienne danym kolumnom. Jak to można zrobić? Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 22 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taki prosty przykładzik, pewnie cię naprowadzi ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Super, działa, dzięki!
Mam jeszcze pytanie. Chciałem skrócić kod w różnych plikach i ten poniższy kod dałem w funkcji. Potem w innych plikach, gdzie będę chciał pobrać nazwy to zamiast dublować kodu dam
Ale.. te zmienne typu $nazwa_kolumny dają wartości, ale tylko, jeśli wywołam je bezpośrednio w function(). Jeśli wywołam je właśnie w innym pliku (gdzie załączam funkcję), to nie działa.. Zmienne nie są przekazywane..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 22 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo zmienne sobie deklarujesz tylko lokalnie w funkcji. Musiałbyś zwrócić je pewnie w postaci tablicy ale to zatacza koło na nowo
![]() Może ktoś bardziej doświadczony się odezwie. Ten post edytował Fred1485 24.12.2015, 17:29:24 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok, rozumiem
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 21:14 |