![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2014 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Wiem, że jest już trochę tematów z dwuwymiarową tablicą, przeczytałem sporo i próbuję coś stworzyć, ale pół dnia nie mogę sobie uzmysłowić tego do końca. Po krótce, co chcę zrobić: Mam bazę danych która przechowuje koordynanty obiektów: id login mapa tilex tiley idtile 26 P4nch0 podworko 7 16 494 25 P4nch0 podworko 6 15 494 24 P4nch0 podworko 8 15 494 23 P4nch0 podworko 12 11 494 22 P4nch0 podworko 12 9 494 21 P4nch0 podworko 12 9 494 Chcę pobrać z bazy danych tablę w tej postaci, by dla każdego z rekordów wczytać obiekt w odpowiednich koordynantach. Doszedłem do takiej formy: Plik startdanemapa.php
żeby było zabawniej, muszę przekazać to do kodu JS, tak więc na końcu wystepuje wysyłanie, a tutaj wczytywanie i wyświetlanie(to nie php, ale daje w takich znacznikach dla lepszego odczytu):
Jest ktoś w stanie pomóc wyprostować to? Z góry dzięki. Ten post edytował P4nch0 21.12.2015, 22:10:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
I w czym masz problem bo nie bardzo zrozumialem. Z tego co widze kod juz masz.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2014 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisałem go na czuja, zapewne ma sporo błędów.
Obecnie wyświetla undefinied wiersz[1] Ogólnie nie bardzo wiem jak zrobić z tego wyjście tak aby otrzymać : zmienna = dane [x] [y] Muszę później zrobić pętla i dla każdego rekordu wykonać funkcję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezus.. var wiersz ... var klucz. Zmień książkę do phpa z wersji 3 czy 4 na 5.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezus.. var wiersz ... var klucz. Zmień książkę do phpa z wersji 3 czy 4 na 5. To JavaScript... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@darko przeciez te VAR sa w kodzie js a nie php... zmien okulary
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat żeby było zabawniej, muszę przekazać to do kodu JS, tak więc na końcu wystepuje wysyłanie, a tutaj wczytywanie i wyświetlanie(to nie php, ale daje w takich znacznikach dla lepszego odczytu): A wracając do tematu, jesli jest ktoś w stanie nakierować troszkę co poprawić, albo ogólny schemat jak zrobić pobieranie tych danych do tablicy a później odczytanie ich tak by zrobić pętlę i dla każdego rekordu wykonać funkcje, będę wdzięczny ![]() Bardzo chcę ruszyć z projektem dalej ![]() Jeśli macie ochotę zerknąc, zapraszam: lifetime.cba.pl login test pw test Mam już opracowane zapis kafelków do bazy danych po każdym kliknięciu (pozycja mapa gracz), teraz po uruchomieniu gry, muszę rekordy pobrać i dla każdego wiersza wstawić kafelek w odpowiednie koordynanty ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@darko przeciez te VAR sa w kodzie js a nie php... zmien okulary ![]() Fakt, niewyspanie, mój błąd, przepraszam ![]() -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:14 |