Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> composer.json w modułach Laravel, Pytanie odnośnie architektury laravel\framework
Skie

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
zaaobserwowałem, że paczka laravel\framework wchodząca w skład laravel\laravel posiada zdefiniowany plik composer.json dla każdego swojego modułu, czyli:

illuminate\auth
illuminate\broadcasting
illuminate\bus

etc.

Zaaobserowałem również, że kod samych modułów jest dostepny na githubie, ale sam laravel\framework ma je w sobie zahardkodowane zamiast je pobierać stamtað przez composera. Nie potrafię zrozumieć sensu takiego zabiegu. Może mi ktoś wytłumaczyć, czemu główne repozytorium nie pobiera plików źródłowych z tych modułów, tylko ma jest skopiowane wewnatrz swojego repo?
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000

-----

Odwrotnie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Te moduły które możesz znaleźć na GH to są właśnie skopiowane z Core.
+Quote Post
Skie

-----

Dzięki za informację Pyton, tak właśnie myślałem, że pierwszy odpiszesz na ten temat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ale wciaż nie wiem po co to jest skopiowane do osobnych repo? Nie ma tam ani dodatkowych testów, ani dodatkowych dokumentacji. Czy zostało to podzielone tylko po to by pozwolić użytkownikom korzystać z wybranych części frameworka zamaist całości? Ale czy ktoś w ogóle to robi, biorąc pod uwagę, że te moduły nie są niezależne od siebie, a wręcz można powiedzieć że są "dense-coupled".

Ten post edytował Skie 17.12.2015, 14:21:01
+Quote Post
Pyton_000

-----

Gdzieś kiedyś czytałem wypowiedź Taylora dlaczego to zostało tak zrobione...
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:50