![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chce zaimplementować na mojej stronie system prywatnych wiadomości lecz napotkałem błąd którego nie jestem w stanie rozwiązać... napewno jest coś nie tak z zapytaniem SQL tylko niebardzo rozumiem dlaczego. Tutaj jest kod funkcji której używam do znajdowania użytkowników:
A tak wygląda walidacja w której używam wyżej napisanej funkcji :
Gdy nie wypełnie żadnego pola to walidacja zadziała tak jak na screenie poniżej: ![]() A gdy wszystkie pola zostaną wypełnione następuje coś takiego : ![]() Cały czas wypisuje tą linijke z błędem jakby była zapętlona niemam pojęcia dlaczego... Z tego co wyczytałem błąd ten dotyczy złego zapytania SQL ale zmieniałem to zapytanie na takie które mi działają i problem nadal występuje. Jeżeli ktoś ma pomysł jak to rozwiązać będę wdzięczny. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkość liter w nazwach kolumn ma znaczenie. Spróbuj `UzytkownikID`. I nie ukrywaj błędów przez @ tylko je poprawnie obsługuj
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wiem że ma znaczenie, próbowałem też z ' ' bez skutku... , okej nie będę już używał @. Sprawdzałem zapytanie wiele razy i nie widze tam ani literówki ani błędu z wielkością liter. Czy ten błąd naprawde może sie odwoływać tylko do zapytania? i dlaczego on jest tak dziwnie zapętlony że non stop sie tworzy ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wyswietl sobie to zapytanie:
$result = mysqli_query("SELECT UzytkownikID, Login FROM uzytkownicy WHERE Login IN ('" . implode("', '", $user_names) . "')"); czyli echo "SELECT UzytkownikID, Login FROM uzytkownicy WHERE Login IN ('" . implode("', '", $user_names) . "')"; To moze sam zobaczysz blad. A jak to nie pomoze, to dodaj do tego jeszcze wysweitlenie bledu bazy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak jak napisałeś w MySql zapytanie dobrze działa i zwraca wynik natomiast w php zapytanie nadal jest źle. Udało mi się też pozbyć zapętlenia błędu. Screeny:
![]() Mysql: ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Prosilem tez, bys wyswietlil sobie blad zapytania. On ci powie wszystko...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem mogę to zrobić w ten sposób?
http://webmade.org/kursy-online/analiza-bl...-kurs-mysql.php EDIT: Dobra właśnie udało mi sie dojść do sedna problemu połączenie miało być zdefiniowane w funkcji a było nad nią dlatego zapytanie nie mogło nie mogło się wykonać tak wygląda teraz kod funkcji :
![]() Zmyliło mnie to że za wszelką cene szukałem błędu w zapytaniu a tu po prostu połączenie było zdefiniowane w złym miejscu... Tak czy siak dziękuje za pomoc! Pozdrawiam Ten post edytował Voquee 9.12.2015, 18:35:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:03 |