![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
![]() mam taki problem czytajac po stronach www udało mi sie pozytywnie uzyskać zawartość tabeli w php z takiego kodu
mniejsze o bałagan chwilowy w kodzie - czy moze mi ktoś pomóc rozpisać to tak żeby stronicowało wyniki np po 50 na stronę, sortować i żeby było można filtrować np po dacie (zapisywana do bazy zapyytaniem date("Y-m-d H:i:s"); ) kuleje z tym :/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a z czym masz problem ?
W GET przekazujesz parametry sortujące np. ?code=asc i już sortowanie masz załatwione. Co do stronicowania to też bardzo prosto osiągnąć. Ustalasz sobie limit per strona np. 50. W zapytaniu pobierasz sobie: nr_strony * limit + 1; I jeśli ilość > limit to pokazujesz nast. link. jak nie to nie. W GET przekazujesz sobie strona=xxx; Jeśli brak to ustalasz że strona = 1; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no chyba z tym ze to nie działa... a bardziej wyobrażałem to sobie w kodzie php
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co nie działa? U mnie działa...
|
|
|
![]()
|
|
dalem asc i desc tabla stoi :/
|
|
|
![]()
|
|
Masz bład w linii 56, 66, 76 i może jeszcze którejś ale nie wiem nie widzę kodu...
|
|
|
![]()
|
|
może mi ktoś poradzić co spierdoliłem że nie chce doać zapytania z takiego urla pobierz_kod.php?kod=a&ozdoba=b&rozmiar=c&kolor=d&tworzywo=e&rodzaj=f&opis=g&ilosc=h&textdate1=i&p=j&dp=k |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
* Używaj isset
* Poczytaj o SQL Injection, * Dobrze jakbys uzywal mysqli lub pdo wraz z prepared stataments. * Jesli kolumna jest typu int nie uzywaj cudzyslowia w ogole. * $time = date("Y-m-d H:i:s"); w mysql masz funkcje NOW() * Jesli id ma auto increment to nie dodawaj go w zapytaniu. $sql = "INSERT INTO `generator` ( `kod`, `ozdoba`, `rozmiar`, `kolor`, `tworzywo`, `rodzaj`, `opis`, `ilosc`, `seria`, `pracownik1`, `pracownik2`, `data`) VALUES ('$kod','$ozdoba','$rozmiar','$kolor','$tworzywo','$rodzaj','$opis','$ilosc','$textdate','$p','$dp',NOW())"; -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dzięki za podpowiedź. zapytanie sie udało jednak otrzymałem takie wpisy
z zapytania ?kod=a&ozdoba=b&rozmiar=c&kolor=d&tworzywo=e&rodzaj=f&opis=g&ilosc=h&textdate1=i&p=j&dp=k Ten post edytował stanisław 10.12.2015, 09:16:32 |
|
|
![]()
|
|
A co to do jasnej .... ma wspólnego ze stronicowaniem ?
|
|
|
![]()
|
|
fakt, temat rozwinął sie nie co dalej - przepraszam....
poradziłem sobie juz z tymi błędnymi danymi ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:19 |