![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jestem w trakcie tworzenia strony internetowej. Aby nie edytować każdej podstrony od początku chciałbym zastosować szablon, dokladnie interesuje mnie Twig. Jeste niestety zielony w tym temacie i nie wiem jak zacząć, abym mógł korzystać ze znaczników które oferuje Twig. Ściągnąłem ze strony projektu najnowszą wersje i stoje. Oglądam Tutoriale ale niestety nie wiem jak ruszyć. Proszę o jakieś wskazówki. Bardzo dziekuje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://twig.sensiolabs.org/doc/installation.html
Przecież tutaj masz objaśnienie jak uruchomić. Najłatwiej będzie użyć composera. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak pisałem, jestem zielony w temacie instalacji nie wiem gdzie co i jak. Wiem jak stworzyć prosty (wystarczający dla mnie) szablon, nie wiem niestety jak zrobić aby był poprawny wczytywany. Po prostu nie wiem jak uruchomić Twig.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 22 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobra, jako totalny laik w tym temacie zapytam, gdzie mam wpisać te komendy z instrukcji? W domu używam xampp , tam jest jakaś konsola ale jak mam to zrobić na serwerze współdzielonym?
Pewnie to pytanie jest bardzo głupie, dlatego z góry przepraszam ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 22 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecenia piszesz normalnie w pliku .php
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok, czyli muszę skopiować całą zawartość którą pobrałęm ze strony Twig do katalogu z moją stroną?
Następnie muszę utworzyć folder gdzie będę pliki którę będę includował do strony głównej tak? Wyczytałęm też, że trzeba jakieś sterowniki stworzyć aby wszystko działało poprawie. Ech, czarna magia ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:34 |