![]() |
![]() |
-BPAWLIK- |
![]()
|
Goście ![]() |
Prośba do moderatora o skasowanie dwóch moich poprzednich postów o tym samym temacie (znowu zawiodl ISP)
a teraz moze sie uda... Witam mam troche skomplikowany problem ale postaram sie go jasno opisac. 1. Mam strone wygladajaca mniej wiecej tak (pozwole sobie na pewne uproszczenia) skrytp1 generuje formularz , zarowno nazwy pol formularza jak i wartosci pola checkbox generowana jest na podstawie danych z bazy <form method=post> <input type=text name=ilosc1><input type=text name=typ1><input type=checkbox name=cb1 value=15> <input type=text name=ilosc2><input type=text name=typ2><input type=checkbox name=cb2value=16> <input type=text name=ilosc3><input type=text name=typ3><input type=checkbox name=cb3 value=17> nastepnie uzytkownik zaznacza ktore chce checkboxy skrypt2 powinien odczytac wartosci zmiennych iloscn typn dla tych checkboxow, ktore zostaly zaznaczone i przechowuje nadana wczesniej wartosc nastepnie zapisuje je do bazy korzystajac z wartosci danego checkboxa problem glownie jest w tym jak sprawdzic wartosci zmiennych ktorych nie znam dokladnej nazwy (ilosc "wierszy" w formularzu jest zawsze rozna), gdzies przeczytalem ze zmienne zmiennych nie dzialaja z tablicami _POST i _GET (co zreszta wyprobowalem, mam podobny skrypt w ktorym wystepuje jednak tylko checkboxy z nadanymi roznymi wartosciami i radze sobie z tym konstrukcja: foreach($HTTP_POST_VARS as $pole=>$wartosc) bede wdzieczny za wskazowki, ewentualnie przyklady PS. mechanizm sesji nie wchodzi w grę |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:02 |