![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, zaciągam z bazy danych kolumnę do tablicy
wynik po var_dumpie: Cytat array(3) { [0]=> array(2) { ["id"]=> string(1) "1" [0]=> string(1) "1" } [1]=> array(2) { ["id"]=> string(1) "2" [0]=> string(1) "2" } [2]=> array(2) { ["id"]=> string(1) "3" [0]=> string(1) "3" } } Array ( [0] => Array ( [id] => 1 [0] => 1 ) [1] => Array ( [id] => 2 [0] => 2 ) [2] => Array ( [id] => 3 [0] => 3 ) ) teraz chcę to wrzucić do szablonu smartów plik php:
no i w smartach $news[i].headerContainer oczywiście wszystko jest w sekcji {section name=i loop=$news} A wyskakuje mi błąd: Cytat Notice: Array to string conversion in... rozumiem, że chodzi o konwersję, ale nie wiem jak sobie z tym poradzić... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Metoda $newsletter->getHeaderContainer() zwraca Ci tablicę, którą przypisujesz tutaj:
czyli w smartach $news[i].headerContainer to tablica, proba wyswietlenia tablicy w klamerkach powoduje notice'a. Ten post edytował kapslokk 19.11.2015, 11:45:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Metoda $newsletter->getHeaderContainer() zwraca Ci tablicę, którą przypisujesz tutaj:
czyli w smartach $news[i].headerContainer to tablica, proba wyswietlenia tablicy w klamerkach powoduje notice'a. Właśnie tak to rozumiem, ale teraz jak to sensownie rozdzielić? W zrobić coś, czy w jaki sposób? Bo na to nie mam pomysłu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mowiac nie bardzo wiem, co chcesz osiągnąć. Albo w smartach odwoluj sie do konkretnych elementow tablicy, albo zamiast tablicy do smartow przypisuj konkretne wartosci.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:43 |