![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
wydaje mi się, że moje pytanie jest banalnie proste, ale mój mózg już chyba dzisiaj przestał pracować, nawet nie wiem jak szukać rozwiązania. Praca inżynierska goni... Mianowicie: Sprawdzam czy istnieje rekord w bazie, jeżeli nie istnieje to tworzę nowy. Podczas przytrzymania F5 rekordów dodaje się kilka. Klucz unique w bazie nie wchodzi w grę.
Dodam tylko, że User i JakisItem są połączone relacją One to Many, a metoda jakis_item() klasy User zwraca pojedynczy obiekt Eloquenta. Chodzi mi o to żeby każdy użytkownik miał ZAWSZE minimum jeden JakisItem, który może, np zmienić właściciela i wtedy chcę utworzyć nowy. Kod powyżej wykonuje się po każdym odświeżeniu strony i sprawdza czy ten item nie zniknął (jest w konstruktorze kontrolera). Podczas tworzenia użytkownika w metodzie postRegister klasy kontrolera AuthController tworzę rekord tak jak powyżej. Jeśli jest na to jakiś lepszy sposób bardzo proszę o nakierowanie na niego. Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:05 |