![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Próbuję sobie stworzyć generator CRUD. I np mam np taka tabele z relacjami :
Powstaje pytanie czy podczas edycji takiego rekordu w formularzu powinny się zawieć dane do edycji z tabel referencyjnych czy tylko te dane ktore sa w tabeli podstawowej? Ten post edytował rad11 15.11.2015, 13:16:47 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie bardzo rozumiem pytanie... Skoro edytujesz uzytkownika, to edytujesz uzytkownika. Mozesz zmienic do ja jakiej nalezy roli, ale nie powininies zmieniac nazwy roli. Nazwe roli zmienisz w edycji roli.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok i tak samo np z tabela invheader tak?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie, tylko roli ci nie wolno edytowac, reszta powiazanych tabel jak najbardziej ma byc edytowana
![]() Tak, tak samo. Jak edytujesz usera to edytujesz usera i tyle. CHyba ze Twoj projekt ma jakies specjalne wymagania i masz edytowac cala reszte. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No dobra to ze role mozemy zmienic w tabeli users w edycji to jest jasne a co jesli tabela invheader ma taka strukture:
to co w edycji uzytkiwnika mam nie tworzyc mozliwosci edycji tych pol? Ten post edytował rad11 15.11.2015, 16:50:00 |
|
|
![]()
|
|
Wyswietlasz normalnie liste invheader do wyboru i zmieniasz.
Chyba ze u Ciebie w aplikacji jak tworzysz usera to i od razu tworzysz invheader. Nie wiem, nie widzialem twojej aplikacji ani jej zalozen. A od tego wszystko zalezy tak na dobra sprawe. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To nie jest zadna aplikacja, poprostu generator CRUD zalozeniem jest to aby zautomatyzowac operacje CRUD dla danej tabeli i nie wiem wlasnie jak to ugrysc.
|
|
|
![]()
|
|
No to jak masz jakas relacje to wyswietlasz liste rzeczy z tej innej tabeli i tyle. Nie zmieniasz danych w tej innej tabeli tylko zmieniasz dajesz mozliwosc przypisanego ID.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ok to dzieki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:10 |